Мощна буря връхлетя Халкидики. Вече се съобщава за наводнени улици и къщи

...
Мощна буря връхлетя Халкидики. Вече се съобщава за наводнени улици и къщи
Коментари Харесай

Силна буря и потоп удариха Халкидики, българи бягат от стихията ВИДЕО

Мощна буря връхлетя Халкидики. Вече се съобщава за наводнени улици и къщи в Централна Гърция, съобщават българи, отишли на отмора в южната ни съседка.

Кадрите, публикувани от тях и оповестени в уеб страницата " Метео Балканс ", демонстрират силата на бурята:



 Гръмотевична стихия удари и остров Корфу, а Николай Любомиров разгласява видео оттова:



От мнения в обществените мрежи излиза наяве, че много българи са решили да съкратят почивката си, имайки поради, че идващите два дни няма да бъдат отминати от неприятното време.

Преди това от Meteo Balkans оповестиха, че през днешния ден в Централна Гърция се чакат обилни превалявания и висок риск от вероятни наводнения и издаде червен код за заплаха от наводнения.

Валежите на доста места в Централна Гърция, Тесалия, Атика и Егейско море ще са обилни по количества. Ще има условия за неочаквани наводнения и мощни пориви напразно. Висок остава рискът и от материални вреди. Очакваме междинна и едра по мярка градушка. 

През идващите 24 часа обилни превалявания и висок риск от наводнения се чакат и в България. Според синоптиците на Meteo Balkans по южното ни Черноморие ще се сътвори забележителна валежна конюнктура, като преваляванията над тези региони ще надминат 70 л/кв.м.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР